HÄR FÖLJER LITE KORT INFORMATION OM HUR ETT MÄTUPPDRAG PRAKTISKT GÅR TILL

Efter att vi bokat en passande tid och dag för själva uppmätningen på plats, så behöver du som kund som regel inte förbereda något inför själva måttagningen.

Mått på plats tas sedan i huvudsak med en Leica lasermätare med högsta noggrannhet. För en bostadslägenhet under 60 m2 /ej vinds- eller souterrainvåning/, så bedöms tidsåtgången för måttagning på plats generellt till ca 30 minuter, och för exempelvis en lägenhet i spannet 100-150 m2 till ca 1 timme. Mycket naturligtvis beroende av lägenhetens utformning / disposition. För vindsvåningar brukar tidsåtgången för måttagning på plats kräva dubbelt så lång tid.

Efter genomförd måttagning vidtar sedan på kontoret själva areaberäkningen för att då med faktiska mått fastställa mätresultatet för lägenheten - i detta fall en lägenhets Boarea (BOA).  Mätresultatet redovisas sedan inom 24 timmar från mättillfället på plats med ett så kallat Mätbevis, dels som ett eMätbevis /pdf/ vilket mailas beställaren och dels som ett underskrivet Mätbevis i original vilket postas.

Det är viktigt att utföra en Areamätning för att; 

¤ Äldre mätningar ofta är felaktiga 
¤ En mätning kan göra skillnad på priset 
¤ Undgå att hamna i rättstvist
¤ Säljare har skyldighet att ange korrekt boarea (både hus och bostadsrätt)

Vi erbjuder även - antingen som en tilläggstjänst till areaberäkning eller som en separat tjänst - att upprätta skalriktiga  planritningar / Relationsritningar.

Har du frågor tveka inte att kontakta oss.

Antingen per Telefon 0729025002 via Email till info@areaberakning.se  eller via detta  KONTAKTFORMULÄR.AREABERÄKNING / AREAMÄTNING AV BOSTÄDER, LOKALER, VILLOR  &  FASTIGHETER I SVERIGE ®
Arkitekt Mikael Hådell
Box 1359, 114 79 Stockholm

telefon nr 0729 02 50 02

info@areaberakning.se 

www.areaberäkning.se        www.areamätning.se       www.relationsritning.se
 
Copyright  © 1994-2020  Alla rättigheter reserverade.  © Areaberäkning Areamätning  - Arkitekt Mikael Hådell 2020